Yritystä perustamaan

Aiemmassa kirjoituksessa mainitsin haaveista perustaa oma yritys. Asiahan on pyörinyt mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta palaset alkoivat viimein loksahtelemaan kohdilleen. Nyt tämä haave on nyt konkretiaa ja firma on nyt perustettu ! Tästä hieman myöhemmin lisää, mutta ensin katsaus sijoitusten pariin.

Uusin sijoitusasunto

Tuorein sijoitusasunto oli hetken tyhjillään, joten ajattelimme vaimon kanssa yöpyä siellä ja samalla tutustua Toppilan kaupunginosaan. 
Pakkasimme reput, ilmapatjan sekä hieman purtavaa mukaan. Ruokaa tai ruokailuvälineitä ei paljoa mukaan otettu, koska iltapala löytyi läheisestä Kotipizzasta ja aamupala kävelymatkan päässä olevasta Eden -hotellista.
Kulkiessamme salmen rantaa illalla ihastelimme kesäistä merenrantaa sekä seurasimme alueella liikkuvien ihmisten touhuja ajatellen, että ei hullumpi paikka, täällähän voisi vaikka asua itsekin. Tuoreen ajokortin omaava tyttäremme kuskasi meidät sinne ja takaisin, joten tämähän tuntui ihan hauskalta minilomalta! Asuntosijoittamisen pieniä ylellisyyksiä.
Varainsiirtoveron maksaminen elokuussa tuntui taas jotenkin haljulta. Maksaa jostain, josta ei sinällään tule konkreettista suoraa vastiketta tai tämän vuoden verotukseen vähennettäviä menoja. Mutta verot ovat meitä kaikkia varten, joten maksettava on. Kunhan vaan päättäjät malttaisivat käyttää niitä vastuullisesti. Velvollisuus suoritettu ja kuitit talteen.
Palasimme myöhemmin toisella kertaa asuntoon siivoilemaan ikkunoita ja lattioita ja luovutimme nuorelleparille avaimet seuraavana päivänä jonkin verran ennen sopimuksessa sovittua aikaa (= positiiviset yllätykset). 
Taloyhtiön hallinnon luovutuskokouskin pidettiin ihan kokoustilassa, vaikka korona-aikaa eletäänkin. Koska minua pyydettiin mukaan hallitukseen ja hallitustyöskentely on tuttua, lupauduin mukaan. Uudiskohteessa toivon mukaan ei pitäisi olla kauhean paljon asioita käsiteltäväksi seuraavan vuoden aikana. 

Crypto.com ja Curve

Lueskelin Mika Koiviston artikkelia Crypto.com -kortista ja Curvesta ja pidin konseptia ihan kiinnostavana. Minulla oli jo pieni määrä Bitcoinia ja Ethereumia Northcrypton palvelussa, mutta tämä on monipuolisuudessaan ja eduissaan ihan toista maata, joten nostin varat sieltä pois ja tilasin Crypto.com -kortin. Tämän lisäksi hankin Curven sitä täydentämään, jotta integraatio Google Payn kanssa toimii. 
Mistä on siis kyse? Mainio analyysi löytyy Mikan jutusta sivulta: https://matkallavaurauteen.com/kokemuksia-mco-visa-debit-kortista
Käytän comboa Google Pay + Curve + Crypto.com, joten voin maksaa ostokseni suoraan mobiililla (korona-aikana hyvä juttu) ja cashbackit kerryttävät huomaamatta kryptoja palveluun. Varsinkin Lidlin kanssa sovittu etu syyskuun loppuun asti on huomattavan hyvä halpojen hintojen lisäksi.  
Koska tämä on (vain) Debit -kortti, tulee päivittäisostoksien budjettia seurattua tarkemmin, koska raha pitää etukäteen siirtää ostoksia varten.
Jos kortti kiinnostaa, hyödynnä tästä referral koodi ja saat 50 USD:
Use my referral link https://platinum.crypto.com/r/7jygwsq5dg to sign up for Crypto.com and we both get $50 USD  

Yritys pystyyn

Olin mukana perustamassa startuppia vajaa kymmenen vuotta sitten ja vaikka tuon yrityksen lentokaari jäikin lopulta vajaaksi, jäi sieltä kipinä yrittämiseen. Tuona aikana tuli opittua paljon sellaista mitä todellakaan ei kannata tehdä, mutta toisaalta myös oppia siitä, mitä yrityksen pyörittäminen vaatii.
Haaveillahan aina voi, mutta jos ei koskaan uskalla ryhtyä mihinkään, ei mitään saakaan. Sparrailin ajatusta aluksi toiminimiyrittäjänä olevan vaimoni sekä tuttavieni kanssa ja lopulta marssin kaupungin yrityshautomoon, tilitoimistoon ja lopulta pankin yritysneuvojan pakeille. Uutta käytännöllistä oppia tuli melko paljon lyhyessä ajassa.  
Tuumasta toimeen – ja siinähän se sitten – Tuparent Oy on perustettu:
Perustaminen netissä on tehty kohtuullisen helpoksi, mutta muutamia nyansseja täytyi tässä Osakeyhtiön tapauksessa tarkemmin pureskella läpi. Verottajan kanssa selvittelin arvonlisäverollisuuteen liittyviä asioita (hyvää puhelinpalvelua, joskin osaajia piti hieman etsiä) ja se oli se missä meni eniten aikaa.
 
Seuraavaksi oli vuorossa yritystilin avaaminen pankkiin ja sopimuksen teko tilitoimiston kanssa. OP Yritysmobiili on nyt ladattu käyttöön ja sieltähän se tili jo näkyy. 
Yrityksen päätoimialana on loma-asuntojen vuokraustoiminta sekä niihin liittyvät elämyspalvelut. 
Edellä mainitun lisäksi palveluita tarjotaan kiinteistöjen ja asuinhuoneistojen parissa. Yrityksellä on myös aputoiminimi Fotohubi Oy, johon niputetaan vuosien harrastus ja kiinnostus valokuvauksesta.  Henkilökuvaukset ei ole se minun juttuni, enemmänkin kiinteistöt ja asuinhuoneistot sekä muu        valokuvausalan toiminta.
On tässä on ideatasolla myös paljon muutakin, mutta katsotaan mihin tämä tästä kehkeytyy. Onko sinulla ideoita tai ajatuksia minulle tai peräti asioita, joissa voisin ehkä auttaa?
Intoa täynnä.  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fiFI