Smoobun uusi päivitys

Uusi UI. Kuva: Smoobu

Smoobu julkaisi noin viikko sitten uuden päivitetyn versionsa. Uusien omainaisuuksien esittely ja muutokset löytyvät myös heidän omasta blogistaan, mutta avaan niitä tässä omiin kokemuksiini perustuen. 

Useamman tilin tuki

Smoobu tukee nyt useamman tilin käyttöä niin, että oikeasta yläreunasta pystyy vaihtamaan näkymää eri tilien välillä. Aikaisemin en olisi tälle uudelle ominaisuudelle pannut omassa käytössäni paljon painoarvoa, mutta nyt kun teen asiakkaalle kohteiden ylläpitoa, tämä on hyvä juttu, koska pystyn vaihtamaan näkymää helposti oman ja asiakkaani välillä. 

Päivitetty käyttöliittymä

Uusi käyttöliittymä on aiempaa selkeämpi ja loogisempi. Suomen kieltä ei edelleenkään tueta, mutta en koe sitä ongelmaksi, koska Englanti taittuu. Kielivaihtoehtoina löytyy Englanti, Saksa, Italia, Ranska, Espanja, Hollanti, Kreikka, Portugali, Venäjä ja Puola.

Tooltipsit eli työkaluvinkit ovat nyt selkeämpiä ja varausten infotiedot ovat aiempaa paremmat ja selkeämmät. Varauksista klikkaamalla etusivulla näkee asiakkaan nimen, tulo- ja lähtöajat, henkilömäärän sekä hintatiedot. Siitä pääsee myös detaljeihin, muokkaamaan tai perumaan varauksen. Kaikki tärkeimmät toiminnot siis.

Pieniä päivityksiä on tehty sinne ja tänne mm. värikoodauksia varauslähteen mukaisesti teksteihin lisätty, joten se selkeyttää asioiden hallitsemista.

Bonuksena käyttöliittymässä on nyt myös “Dark mode” eli mustapohjainen taustavaihtoehto. Käyttöliittymäpäivitys näkyy sellaisenaan myös mobiilissa, mikä oli hieno juttu.

Dark mode. Kuva: Smoobu

Etusivulta pystyy nyt piilottamaan yläosan statistiikat, jota arvostavat varmasti ne, joilla on kohteita enemmän kuin kymmenen. Tällöin kohteiden varaustiedot mahtuvat paremmin etusivulle. Statistiikat voi myös piilottaa pelkästään mobiilista, jossa tilaa on tietokonetta rajatummin.

Olisin toivonut, että lisäsovellusten, kuten websivun rakentajan, varaustyökalun ja online check-in -osioiden osalta olisi yhdistetty nämä samaan sovellukseen tai näkymään, koska nyt se on kieltämättä hieman hyppimistä näiden välillä ja usein hakemista, mutta ehkä tämä tapahtuu aikanaan. 

Pyysin heiltä aiemmin tukea Suomalaiseen (Skandinaavisen?) tapaan nimetä päivät 21.3.2021 (eikä 21.3.21 tai 21/3/21), mutta sitä ei ainakaan tässä versiossa vielä ole. Aikoivat kuitenkin tuolloin lisätä asian kehityslistalle.

Hinnoittelu ja kalenteri

Eniten pidin siitä, että hinnoittelunäkymä on integroitu nyt kalenteriin.  Tämä vähentää selailua eri näkymien välillä, nopeuttaa muokkailua sekä antaa paremman kokonaiskuvan.

 

Kalenterinäkymä. Kuva: Smoobu

Viestintä

Viestintäosiota on uudistettu, joten viestikansiossa näkyy selkeämmin tulleiden/lähtevien jaottelu sekä esikatselunäkymä viesteistä. Viestiketjut on ryhmitelty – tosin en muista oliko tämä ominaisuus jo aiemmin tuettu.

Vielä tässä versiossa ei ainakaan näkynyt aiemmin Smoobulta toivomaani omien viestien tallentamismahdollisuutta, mutta ehkä se vielä joskus tulee.

Varausten siirto

Useamman kohteen omistajille kätevänä uutena toimintona on mahdollisuus siirtää varauksia (drag and drop tyyppisesti) päivien tai jopa eri kohteiden välillä. Pieni, mutta kätevä uusi ominaisuus.

Synkronointi

Smoobu on kaksinkertaistanut palvelimiensa määrän, jonka pitäisi näkyä lisääntyneenä suorituskyvyssä synkronoinnissa varausportaalien suuntaan.

Lopuksi

Yhteenvetona totean, että päivityksessä oli paljon hyvää ja kokonaisuus on nyt entistä parempi. Asiat menevät oikeaan suuntaan.

 

P.S En julkaise tässä blogissa screenshotteja omasta Smoobustani, koska se sisältää asiakkaiden henkilötietoja.

 

fiFI