Lähderinne tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lähderinne

Hirsimökki järven rannalla Kainuussa.

Kontio -tuotteen lamellihirrestä rakennetussa mökissä on kaksi erillistä makuuhuonetta, kylpyhuone, olohuone sekä ruokasali-keittiö. Kokonaisneliömäärä on 65,5 m2. Tontilla on lisäksi erillinen saunarakennus, liiteri, varasto sekä kota. 

Rauhallisella alueella sijatseva mökki on oivallinen valinta rentouttavaan lomailuun. Ranta on lapsiystävällinen ja uimakelpoinen.  Rannan hiekkapohja muuttuu syvemmällä mutapohjaiseksi. Rannassa ei ole laituria. Mökkitie soveltuu hyvin lemmikkien ulkoiluttamiseen.

Puolangan kirkolta on matkaa vajaat 10 kilometriä. Kylällä sijaitsee mm. kaupat, apteekki, terveysasema, alko, huoltoasemat, ravintola sekä kirjasto.

Keittiö

Keittiöstä löytyy liesi, uuni, mikro, astianpesukone, kahvinkeitin, vedenkeitin sekä jääkaappipakastin. Hanavesi on juomakelpoista. 

Olohuone

Olohuoneessa sijaitsee Nunna -uunin vuolukivitakka.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa on vesi-wc, suihkukaappi sekä pyykinpesukone. Hiustenkuivaaja löytyy myös.

Makuutilat

Makuuhuoneissa on 160cm - ja  140 cm parivuoteet. Olohuoneen sohva sekä sohvanojatuoli luovat kaksi makuupaikkaa

Tietoja kohteesta

Viihde

Sisätiloissa on maksuton Wifi, satelliitti- ja antenni TV.

Pysäköinti

Maksuton pysäköinti ja sähkölämmitystolppa ajastimineen talvikäyttöön.

Uinti

Järven ranta soveltuu uimiseen ja vesileikkeihin. Ranta syvenee hiljalleen.

Mukavuudet

Mökissä on koneellinen ilmastointi, ilmalämpöpumppu sekä etäohjattu huonekohtainen lämmitys.

Lemmikit

Lemmikkien pito sallittu, kunhan eläimet pidetään kiinni ja jätökset kerätään pois sekä imuroidaan kalusteet.

Metsästys

Lähistöllä on valtionmaita, joissa metsästäminen on mahdollista.

Laskettelukeskukset

Lähimmät laskettelurinteet ovat lähellä: Ukkohalla (37min) & Paljakka (36min). Ukkohallasta löytyy mm. keilailusta, vaeltelua, kylpylä ja erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Paljakan valikoimiin  kuuluu laskettelun lisäksi mm. kelkkailu, elokuvat ja safarit.

Patikointi ja ulkoilu

Alueella on erinomaiset patikointi-, kalastus-, metsästys- ja uintimahdollisuudet . Puolangalla on useita luontonähtävyyksiä, kuten Hepoköngäs. Vuokraamme talvisin myös lumikenkiä.

Kalastus

Pikku-Aittojärvesta saa ahventa, haukea sekä siikaa. Lähistöllä on useita muitakin kalavesistöjä. Kalastuslupa ja -välineet on hankittava erikseen. Pilkkijöille syöttejä löytyy paikallisesta rautakaupassa. Rannasta löytyy lasikuituinen soutuvene sekä liiteristä airot sekä pelastusliivit.  

Perinteikäs hirsinen rantasauna sijaitsee vain viisi metriä järven rannasta, josta pulahdus järveen on helppoa. Saunan sähkölämmitteinen Mondex vuolukivikiuas tuottaa kosteat mukavat löylyt ja lämmin vesi lämpiää sähköpadassa. Vesi kiukaaseen kannetaan mökin päädystä.  

Pihassa sijaitsee kota, josta löytyy Muurikka -paistoalusta sekä makkaratikut.

Katso Matkakertomuksia.fi -blogin kirjoitus vierailusta.

Satsaa hyvinvointiisi. Pororajan Bodystä urheiluhierontaa sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidot ja akupunktiota. Toimipiste sijaitsee kylällä, matkaa vain 9,5km. Soita Hannele Karhu +358 40 192 3606 tai  klikkaa kuvasta olevasta linkistä.

fiFI