Lähderinne

Hirsimökki järven rannalla Kainuussa.

Kontio -tuotteen lamellihirrestä rakennetussa mökissä on kaksi erillistä makuuhuonetta, kylpyhuone, olohuone sekä ruokasali-keittiö. Kokonaisneliömäärä on 65,5 m2. Tontilla on lisäksi erillinen saunarakennus, liiteri, varasto sekä kota. 

Rauhallisella alueella sijatseva mökki on oivallinen valinta rentouttavaan lomailuun. Ranta on lapsiystävällinen ja uimakelpoinen (rannassa ei ole laituria). Mökkitie soveltuu hyvin lemmikkien ulkoiluttamiseen.

Puolangan kirkolta on matkaa vajaat 10 kilometriä. Kylällä sijaitsee mm. kaupat, apteekki, terveysasema, alko, huoltoasemat, ravintola sekä kirjasto.

Lemmikkien pito sallittu, kunhan eläimet pidetään alueella kiinni ja jätökset kerätään pois sekä imuroidaan ja suojataan huonekalut. Meiltä voit vuokrata myös lumikengät tai liinavaatteet sekä hankkia loppusiivouksen.

Keittiö

Keittiöstä löytyy täydellinen astiasto kuudelle hengelle. Kodinkoneista löytyy liesi, uuni, mikro, astianpesukone, kahvinkeitin, vedenkeitin sekä jääkaappipakastin. Hanavesi on juomakelpoista. 

Olohuone

Olohuoneessa sijaitsee Nunna -uunin vuolukivitakka ja sohvaryhmä oleskeluun. Olohuoneen sohva sekä sohvanojatuoli luovat kaksi omaa erillistä makuupaikkaa.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa on vesi-wc, suihkukaappi sekä pyykinpesukone. Lisäksi huoneessa on hiustenkuivaaja.

Makuuhuone

Mökissä on kaksi erillistä makuuhuonetta. Makuuhuoneissa on 160cm – ja  140 cm parivuoteet. 

Viihde

Sisätiloissa on maksuton mobiilipohjainen Wifi sekä TV. Wifin nopeus vaihtelee, joten ei sovellu suoratoistopalveluiden käyttöön.

Pysäköinti

Pihalla on maksuton pysäköinti ja sähkölämmitystolppa ajastimineen talvikäyttöä varten.

Uinti

Järven ranta soveltuu uimiseen ja vesileikkeihin. Ranta syvenee hiljalleen. 

Mukavuudet

Mökissä on koneellinen ilmastointi, ilmalämpöpumppu sekä etäohjattu huonekohtainen lämmitys. Kylpyhuoneessa ja eteisessä on lattialämmitys.

Metsästys

Lähistöllä on runsaasti valtionmaita, joissa metsästäminen on mahdollista.

Laskettelu ja talviaktiviteetit

Lähimmät laskettelurinteet ovat lähellä: Ukkohalla (37min) & Paljakka (36min). Ukkohallasta löytyy mm. keilailusta, vaeltelua, kylpylä ja erilaisia ulkoiluaktiviteetteja. Paljakan valikoimiin  kuuluu laskettelun lisäksi mm. kelkkailu, elokuvat ja safarit.  

Patikointi ja ulkoilu

Alueella on erinomaiset patikointi-, kalastus-, metsästys- ja uintimahdollisuudet . Puolangalla on useita luontonähtävyyksiä, kuten Hepoköngäs ja UKK -reitti.

Kalastus

Pikku-Aittojärvesta saa ahventa, haukea sekä siikaa. Lähistöllä on useita muitakin kalavesistöjä. Kalastuslupa ja -välineet on hankittava erikseen. Pilkkijöille syöttejä löytyy paikallisesta rautakaupassa. Rannasta löytyy lasikuituinen soutuvene sekä liiteristä airot sekä pelastusliivit. 

Perinteikäs hirsinen rantasauna sijaitsee vain viisi metriä järven rannasta, josta pulahdus järveen on helppoa. Saunan sähkölämmitteinen Mondex vuolukivikiuas tuottaa kosteat mukavat löylyt ja lämmin vesi lämpiää sähköpadassa. Vesi kiukaaseen kannetaan mökin päädystä. Pihassa sijaitsee kota, josta löytyy Muurikka -paistoalusta sekä makkaratikut. Katso Matkakertomuksia.fi -blogin kirjoitus vierailusta.

(Avautuu uuteen ikkunaan)

Tero
Tero
24. Kesäkuu, 2021.
Loistava mökki, siistillä ja rauhallisella alueella. Rantasaunassa erinomaiset löylyt. Ismo on hyvin nopea vastailemaan kysymyksiin ja saimme sovittua vielä extra yönkin vaivattomasti. Vietimme vajaan viikon täällä ja kaikki sujui erinomaisesti. Suosittelen lämpimästi!
Johanna
Johanna
16. Toukokuu, 2021.
Oikein mukava mökki rentoutumiseen. Rantasaunassa saa hyvät löylyt ja keittiövarustelu mahdollistaa hyvin kokkailun.
Marie
Marie
28. Maaliskuu, 2021.
Super mökki ! There is everything what you need there to cook and chill ! Nature is beautiful and the view is wonderfull .The host is super quick to answer and so nice !we felt really welcome in this mökki and it make our trip even better so thank you for Ismo
Henri
Henri
24. Tammikuu, 2021.
Vaivaton ja odotusten mukainen majoitus joustavan ja asiakaspalveluhenkisen majoittajan luona. Suosittelen.
Mari
Mari
18. Tammikuu, 2021.
Mökki oli upea, siisti ja kauniilla, rauhallisella paikalla. Kaikki mukavuudet löytyi ja vähän enemmänkin. Rantasaunassa sai lempeät löylyt. Grillikodassa oli tunnelmallista illalla paistaa makkarat. Suosittelen lämpimästi!
Pontus
Pontus
6. Tammikuu, 2021.
Very nice cottage in a quiet area. The sauna was perfect also in the winter. Very good package with practical information and Ismo was quick to answer if there were any questions. We totally recommend this place if you want to spend some calm time in the nature!
Miia
Miia
25. Lokakuu, 2020.
Voin suositella kohdetta lämpimästi! Mökki oli juuri sopiva meidän kuuden hengen porukalle. Rantasauna ja kota toivat ehdottomasti ihanan lisän mökkireissulle! Viestintä Ismon kanssa hoitui myös todella hyvin viikonlopun aikana.
Marina
Marina
16. Lokakuu, 2020.
Perfect place with charm and away from civilization
Jari
Jari
18. Kesäkuu, 2020.
Mahtavalla paikalla oleva mökki. Todella siisti ja asianmukainen mitä kuvistakin saattoi päätellä. Järvellä oli kiva uida ja soudella. Suosittelen
Reija
Reija
11. Toukokuu, 2020.
Kaunis paikka!
Johanna
1. Marraskuu, 2020.
7,0
Good
Anonymous
1. Marraskuu, 2020.
9,0
Superb
Katja
1. Marraskuu, 2020.
10
☺Viihtyisä mökki, rantasaunassa mahtavat löylyt!
Taru
1. Lokakuu, 2020.
10
Loistava,
Taru
1. Lokakuu, 2020.
10
Loistava paikka! ☺Mökin sijainti oli hyvä ja siellä oli kaikki mukavuudet. Todella kiva muutaman päivän breikki!!
Triin
1. Syyskuu, 2020.
10
Exceptional
Anonymous
1. Elokuu, 2020.
10
Harvoin noin komealla paikalla saa majoittua noin hienoissa tiloissa! ☺Loistava paikka, voisi tulla uudelleen. Pesutilojen viemäröinnille kannattaa kuitenkin tehdä jotain, pitemmän päälle voi tulla kosteusongelmia. Rantasauna kesällä huippujuttu, mutta talvipakkasilla lämmitys vaatii viitseliäisyyttä, ja pelkkä suihkukaappi saattaa käydä riittämättömäksi.
Mira
1. Elokuu, 2020.
9,0
☺Sijainti oli erinomainen. Lyhyen ajomatkan päässä Puolangan keskustasta mutta kuitenkin syrjässä. Mökki oli hyvin siisti.
Mv
1. Toukokuu, 2020.
10
Exceptional

Satsaa hyvinvointiisi. Pororajan Bodystä urheiluhierontaa sekä perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidot ja akupunktiota. Toimipiste sijaitsee kylällä, matkaa vain 9,5km. Soita Hannele Karhu +358 40 192 3606 tai  klikkaa kuvasta olevasta linkistä.

pororajanbody
fiFI